Webbutik

Hamam handdukar

Hamam eller turkiskt bad är den turkiska varianten av ångbad (kan liknas vid bastu) med en tusenårig tradition. Det är oftast en plats dit människor i alla åldrar kommer för att bli rena och slappna av. Det är vanligt i samband med olika stora händelser t.ex. bröllop. I 40-50 graders värme skapas den ångande och varma bastun. I den sitter eller ligger man en tills kroppen blivit varm, sedan blir man skrubbad och intvålad av en Natir/ Tellak (den som tvättar och skrubbar kroppen). Slutligen sköljer man bort skum och död hud från kroppen med vatten från stora hoar så att huden blir ren och mjuk.

De klassiska hamam handdukarna är handvävda enligt en hundraårig metod vilket skapar en mjuk och tunn handduk med hög uppsugningsförmåga. Handdukarna är oftast enfärgade med dekorativa mönster och flätade fransar. De kan användas som handdukar/badlakan att torka sig med efter en dusch eller bad. Hamam handdukarna är väldigt praktiska att ha med på resan eller i träningsväskan då den inte tar mycket plats och väger lite.

Hamam handdukar finns inte bara i Turkiet utan de används flitigt i hela arabvärlden framförallt i Marocko och Tunisien där de även kallas för Fouta.

Våra handdukar är tillverkade från lokal turkisk bomull av högsta kvalitet. Produkterna är handvävda av lokala producenter med de hundraårig metoden vilket skapar en mjuk och tunn handduk med hög uppsugningsförmåga.

 

 

Visar alla 5 resultat